TRÆGE TRØNDELAGNår det viktigste i ferien er tid

TRÆGE TRØNDELAG Når det viktigste i ferien er tid
Foto

Hanshelleren klatrevegg i Flatanger. Foto: Petr Pavlicek

Namdalen – Der villaksen vaker

Med sine mange elver, lange kystlinje og tre nasjonalparker er Namdalen en naturlig rekreasjonsplass for aktive friluftsentusiaster.

Hvis du kommer med et mål om å få napp på kroken, er sjansene store for at du ikke vil bli skuffet. Namdalen i Trøndelag er velsignet med gode fiskemuligheter, og langs hele kysten kan du leie båter, delta på fiskeutflukter og bo i sjarmerende rorbuer.

I Indre Namdal har du tre nasjonalparker rett utenfor dørstokken: Børgefjell nasjonalpark, Lierne nasjonalpark og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Mulighetene er med andre ord mange, enten du vil utforske villmarka til fots eller på to hjul.

Namdalens «hovedstad» er Namsos, også kjent som «trønderrockens vugge». På Rock City, som er norsk ressurssenter for pop og rock og et opplevelsessenter for trønderrock, kan du skrive egne sanger, prøve deg i studio og lære om Trøndelags fascinerende musikkhistorie.

Revyfestival på Høylandet, Grong’s skibakker og Namsskogan Familiepark er flere attraksjoner det er verdt å få med seg.

På Norveg – Senter for kystkultur og industri i Rørvik kan du oppleve smaken av Namdalens rike kystkultur, og i Sør-Gjæslingan, som tidligere var en av de viktigste fiskeværene sør for Lofoten, kan du nyte synet av over 80 øyer, holmer og skjær.

Les mer

Foto

Dærga, Røyrvik. Foto: Petr Pavlicek

outro