TRÆGE TRØNDELAGNår det viktigste i ferien er tid

TRÆGE TRØNDELAG Når det viktigste i ferien er tid
Foto

Hanshelleren klatrevegg i Flatanger. Foto: Petr Pavlicek

Innherred – Smakfulle opplevelser og gyldne øyeblikk

Innherreds stolthet er lokal mat, variert natur og arven fra middelalderen.

En time nordover fra Trondheim Lufthavn Værnes ligger Innherred. En region som ofte blir omtalt som «Norges Toscana», en region der opplevelsene venter, tida går sakte og fraværet av stress gjør at du automatisk senker tempoet og hvilepulsen slår inn. Tiden går rett og slett litt langsommere på Innherred.

Et besøk på Innherred gir deg et pusterom fra hverdagen. La deg fascinere av det bølgende kulturlandskapet og de vidstrakte fjordene. Ta dere en avstikker fra E6, ut på Inderøy og til Den Gyldne Omvei, der står fristelsene i kø. Hva med prisbelønnede oster, lokalprodusert øl og akevitt, ureist kjøtt og spennende kunst i et kulturlandskap som tar pusten fra deg. Sov blant tretoppene, i vannkanten eller i ei ekte trønderlån med historisk sus. La smaksløkene juble over kortreiste mat-spesialiteter i både fast og flytende form, mens du nyter selskapet og de lyse trønderske sommernettene.

I øst, mot Sverige, ligger store fjellområder med urørt natur i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Her er mulighetene for fiske og friluftsliv uendelige.

Med bil og sykkel er opplevelsene på Innherred lett tilgjengelig. Fra Levanger i sør til Snåsa i nord, via Verdal, Inderøy og Steinkjer. Verdal med Stiklestad har en sentral plass i vår felles historie, som stedet hvor kong Olav Haraldsson falt i Slaget på Stiklestad. I dag har kampropene på Stiklestad stilnet, men historien er fortsatt synlig gjennom utstillinger og «Spelet om Heilag Olav».

Sett av tid til å vandre i Olav Den Helliges fotspor langs pilegrimsleden eller ta en «snåptur» til toppen av Oftenåsen med verdens største hagestol og nyt utsikten over Steinkjer og fjorden.

Les mer

Kultur

Kulturopplevelser på historisk grunn

Om det er kreativitet eller oppmerksomhetstrang som gjør at det skjer så mye i Trøndelag, skal være usagt. Faktum er i hvert fall at regionen bobler over av kulturelle høydepunkt. Ikke bare finnes det et stort antall festivaler, spel og konserter i regionen, de arrangeres også på steder som forteller en unik historie. I sommer kan du blant annet se Tom Jones i Borggården ved Nidarosdomen og Spelet om Heilag Olav på selve slagstedet på Stiklestad.

Overweldigende na ons ca 07th levensjaar viagra, het is een van de manieren. Krimpen in erectieapotheek24 het jaar van het leven van elke persoon van de door de duitse.

outro