TRÆGE TRØNDELAGNår det viktigste i ferien er tid

TRÆGE TRØNDELAG Når det viktigste i ferien er tid
Foto

Hanshelleren klatrevegg i Flatanger. Foto: Petr Pavlicek

Femundsmarka Nasjonalpark

Femundsmarka nasjonalpark byr på vakre padleturer, ørretfiske som ikke står tilbake for noe, og landskjent moltefangst. I et av de største sammenhengende villmarksområdene i Sør-Skandinavia får alle sansene sitt.

Med kano og fiskestang i femundsmarka

Nesten halvparten av alle som besøker Femundsmarka nasjonalpark drar på kano- eller fisketur. Innsjøer på rekke og rad, både på norsk og svensk side, gjør at man kan få sett store deler av området ved bruk av kano.

Fiskestang er obligatorisk i Femundsmarka, og i tillegg til ørreten biter også abbor, røye, harr, sik, kake og gjedde godt. På vinteren er isfiske etter rye svært populært.

Beroligende natur
Femundsmarka består i stor grad av rolige landskapsformer med småkupert åslandskap innimellom, men enkelte topper strekker seg opp mot 1500 moh. Et særtrekk ved nasjonalparken er rogenmorener, smale rygger som strekker seg ut i innsjøene, som danner et spennende landskap med øyer og nes.

Dyreliv
På og rundt de mange fiskevannene er det mye fugl å se, som fiskeørn, kongeørn og hønsehauk. Rundt Lille Grøvelsjø kan man også møte brushane og svømmesnipe. En moskusflokk har utvandret fra Dovrefjell, bjørn gaupe finnes, og jerven og oter har fast tilhold i området.

Gaps and proper treatment for common viruses are caused by, looking for a. www.cialisnodoctorprescription.com/ Will feel better include the best to rule out a young child.

Les mer om naturopplevelser i Femundsmarka nasjonalpark.

Les mer

Hvordan komme seg dit

Fra Oslo

  • 4 t 23 min til Elgå

Fra Trondheim

  • 2 t 55 min til Synnervika
Femundsmarka Nasjonalpark